Tači: Nisam poslao zahtev za posetu

|   Info
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Prištini, posle sastanka sa političkim liderima iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, da nije poslao zahtev za posetu Preševskoj dolini.
foto: Fonet

Izvor: FoNet, N1

Tači je rekao da nije poslao nikakav zahtev, ali da imajući u vidu da je na poternici Srbije, može zamisliti koji će biti njihov odgovor, prenela je regionalna TV N1.

"Okolnosti su trenutno takve da Beograd ne smatra da je moja prisutnost tamo opravdana i korisna. Nisam poslao zahtev jer mogu pretpostaviti koji će biti njihov odgovor", rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Tači je naveo da je sa predstavnicima Preševske doline imao veoma važan i produktivan sastanak o prioritetima u budućnosti.

"Sada je jasno da je izražena volja Albanaca Preševske doline, Medveđe i Bujanovca, institucionalizovana na Kosovu", rekao je Tači koji je pripajanje nazvao zajedničkim ciljem.

Predstavnici Preševske doline su zatražili da Skupština Kosova na vanrednoj sednici izglasa rezoluciju kojom bi prihvatila zahtev tih opština za pripajanje Kosovu.

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi rekao je na konferenciji za novinare da će se sledećih dana sastati sa šefovima parlamentarnih grupa i od njih zatražiti da pokrenu tu sednicu što je pre moguće, preneo je portal Kossev, pozivajući se na Gazetu expres.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar