Tači: Treba znati, bez definisanja granica nema sporazuma

|   Info
SAD i predsednik Tramp snažno podržavaju proces dijaloga, pregovora i mogućnost postizanja konačnog sporazuma Beograda i Prištine, izjavio Tači.


Izvor: Tanjug

On je u intervjuu za albanski servis Glasa Amerike rekao da je "trenutak da Srbija i Kosovo postignu konačni sporazum" i da je američka podrška u tom smislu konkretnija nego ranije.

On nije precizno odgovorio na pitanje treba li ukinuti carine na srpsku robu na Kosovu, ali je rekao da se kroz "unutrašnji dijalog i saradnju sa međunarodnim partnerima ta situacija mora prevazići".

"Mi smo u poslednjim koracima, konačnoj fazi postizanja mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije", kazao je Tači. On je dodao da se nada da će u narednim danima biti formiran pregovarački tim institucija koje izlaze iz kosovskog parlamenta.

"Jedna stvar koju treba znati jeste da bez definisanja granica nećemo imati konačan mirovni sporazum koji garantuje međusobno priznavanje", tvrdi Tači. On, takođe, tvrdi da neće biti etničkih granica, kao i da će karakter i realnost multietničkog Kosova biti očuvani.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar