Tajanstvena bolest diplomata

|   Info
Istraga američkih službi o tajanstvenoj bolesti njihovog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, prenosi NBC.

 

Ta televizija je, pozivajući se na nekoliko neimenovanih zvaničnika, navela da FBI, CIA i druge američke agencije ukazuju na upletenost Rusije, ali da dokazi nisu dovoljni da bi SAD tu zemlju javno proglasile odgovornom.

Američki zvaničnici su u julu saopštili da istražuju zdravstvene probleme u ambasadi na Kubi i da ne znaju šta je u pozadini tajanstvene bolesti, koja je počela 2016. i zarazila 26 članova diplomatskog osoblja.

Simptomi su gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavica, glavobolja i umor, što spada u "blažu traumatsku povredu mozga", saopštili su tada zvaničnici Stejt dipartmenta.

Kubanske vlasti, koje sprovode sopstvenu istragu, negirale su svaku upletenost ili saznanje o tome što je u pozadini tajanstvene bolesti.

Prema navodima NBC, SAD veruju da su protiv njihovih diplomata upotrebljena sofisticirana elektromagnetnka oružja, "možda zajedno s drugim tehnologijama".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar