"Gospodine Tramp, ne igrajte se lavljim repom"

|   Info
Iranski predsednik Hasan Rohani uputio je oštro upozorenje predsedniku SAD Donaldu Trampu, objavila je agencija ISNA, prenosi Rojters.
foto: YouTube preentscreen

 

Izvor: Tanjug

"Gospodine Tramp, ne igrajte se lavljim repom, zbog toga samo možete da zažalite", poručio je Rohani.

On je naveo da "Amerika treba da zna da je mir s Iranom majka svakog mira, a rat s Iranom majka svih ratova".

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei u subotu je izjavio da bi bila očigledna greška pregovarati sa SAD zato što je nemoguće osloniti se na Vašington i dodao da podržava predlog o blokiranju izvoza nafte za zalivske zemlje ukoliko dođe do ukidanja izvoza nafte Irana.

"Na reč, pa čak ni na potpis Amerikanaca nije moguće osloniti se, tako da pregovori sa Amerikom nisu od koristi", rekao je Hamnei na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Irana, prenosi Rojters.

Kako agencija navodi pozivajući se na njegov zvanični sajt, on je dodao da bi pregovori sa SAD bili "očigledna greška"

On je takođe podržao predlog iranskog predsednika Hasana Rohanija o mogućoj blokadi izvoza nafte iz zemalja Persijskog Zaliva ukoliko dođe do blokade izvoza nafte Iranu.

"(Ajatolah ali Hamnei) naveo je predlog predsednika... da ukoliko ne bude bilo izvoza nafte iz Irana, neće biti izvoza ni iz jedne zemlje regiona, to je bio važan predlog koji odražava politiku i pristup (iranskog) sistema", navedeno je na zvaničnom sajtu Hamneija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar