U Beogradu počast žrtvama iz Pitsburga

|   Info
U beogradskoj sinagogi „Sukat Šalom” večeras je odata počast stradalima u nedavnom napadu na sinagogu „Drvo života“ u Pitsburgu, u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Počast stradalima odali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predstavnici Vlade Srbije, ambasada i građani.

Istaknuti član Jevrejske opštine Beograd Avram Izrael rekao je da se Beograd danas pridružio metropoloma širom sveta u boli i iskrenom saosećanju sa porodicama žrtava.

Ako bilo ko ne samo da pamti zlo, nego je kroz zlo i prošao, onda su to Beograd i beogradski Jevreji, koji su delili zlo srpskog naroda sa kojim vekovima žive. Ne znamo šta će biti sutra, imamo samo veru u budućnost čoveka, rekao je Izrael.

Ambasador Skot je naglasio da nema reči kojima mogu da se iskažu bol i patnja, ali i stid zbog toga šta je jedno ljudsko biće u stanju da učini.

Osuđujemo zlo koje je vodilo ruku ubice i pokušavamo da shvatimo kako je tako nešto moglo da se dogodi. Nalazimo utehu u tome što su građani Pitsburga i širom sveta pokazali solidarnost. Nadam se da ćemo se u ovom mračnom času iznova zavetovati da poštujemo jedni druge, da volimo bližnje i da se posvetimo stvaranju mira i sloge, rekao je Skot.