U septembru kreće gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

|   Info
Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti odlučila je da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova.

Izvor: Fonet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je predsedavala radom Komisije, istakla je da je to projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

"Upravo zato, uključili smo i javna preduzeća – 'Srbijagas', 'Telekom' i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju", rekla je premijerka.

Brnabićeva je dodala da je Komisija odlučila da se stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, u prvoj fazi grade u Zemunu i najavila da se očekuje da u septembru krene gradnja u Vranju i Nišu, a zatim sukcesivno i u drugim gradovima.

Za izgradnju će se koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.

Komisija je razmatrala i narednu fazu projekta u koju će biti uključene dodatne lokalne samouprave i odlučeno je da počne izrada nove procene potreba u gradovima i opštinama širom Srbije.

Komisija podseća da je ogledni stan na lokaciji "Zemunske kapije" od 18. juna otvoren na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti i poziva ih da ga sa svojim porodicama obiđu i upoznaju se sa kvalitetom izgradnje, izgledom stana i dobiju detaljne informacije o uslovima kupovine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar