Haradinaj u Bondstilu s Dučićem: Spekulacije o podeli

|   Info
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u bazi Bondstil u razgovoru s komandantom Nikom Dučićem rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

On je dodao da su to samo spekulacije.

"Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim. Američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima na njihovom doprinosu", rekao je Haradinaj, a prenela RTK na srpskom jeziku.

Komandant Bondstila, govoreći o saradnji KFOR sa Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), naveo je da je današnja Haradinajeva poseta prva poseta nekog kosovskog premijera ovom vojnom kampu, a Srbe je, zbog toga što odlaze iz KBS, pozvao da ostanu u kosovskim institucijama.

"Što se tiče Srba u KBS, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice, a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS, oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu, da služe i uče tokom boravka u KBS", rekao je Dučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar