Vučić: Bez sveta nema rešenja za KiM

|   Slajder
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se bez sveta problem Kosova i Metohije ne može rešiti i da je zato važno da što više međunarodnih faktora privučemo na našu stranu. Dodao je da misli da SAD po prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od drugih.

Izvor: Tanjug

"Što se Amerikanca tiče, mislim da pokazuju prvi put želju za rešenjem. Oni imaju danas drugačiji pristup i žele da se postigne drugoročni trajni mir, za razliku od drugih koji, mislim, to ne žele", objasnio je Vučić u intervjuu televiziji Pink.

Vučić je ukazao da imamo složenu situaciju u svetu, u kojoj su odnosi velikih sila nikada složeniji.

"Imamo situaciju u kojoj imamo četiri velike sile – SAD, Kina, EU (Nemačka plus, ili Nemačka i Francuska plus), kao i što se ne sme zaboraviti Ruska Federacija. Odnosi velikih sila su nikada složeniji. Na dnevnom nivou imamo promenu u regionalnim odnosima. U EU imate sukobe Makrona i Salvinija, i ne tako lak odnos Merkel-Makron, kao i ne tako lak odnos EU sa Rusijom. Kada to sve gledate i vidite Britaniju koja je pomalo izopštena izlaskom iz EU, a želi da zadrži status sile, vidite kako je stanje teško", objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da u tim uslovima moramo da gledamo sebe da sačuvamo, da ne platimo visoku cenu, sačuvamo mir i svoje probleme rešavamo na najbolji mogući način.

"Bez sveta mi problem KiM ne možemo rešiti. Zato je važno da što više međunarodnih faktora privučemo na svoju stranu, što rade i Albanci", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar