Ugljaninu najviše mandata

|   Info
Lista „Samopredeljenje“ koju predvodi lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin osvojila je najviše glasova na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, na drugom mestu je Matica bošnjačka, koju je predvodio lider SPP Muamer Zukorlić, a na trećem lista „Vakat je“, koju je predvodio Sait Kačapor, a podržao je lider SDPS Rasim Ljajić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Samoopredeljenje je dobilo 15, mandata, Matica bošnjačka 13, a lista Vakat je sedam, što znači da nijedna od tri liste ne može samostalno formirati većinu u BNV, koje ima 35 većnika.

Sulejman Ugljanin je proglasio pobedi i poručio da će raditi svi kao tim, jer BNV ne pripada nijednoj grupaciji, "već je to najveće bošnjačko zvanično javno dobro koje se bori da zaštiti bošnjački identitet".

„Ovo su najznačajniji izbori za Bošnjake od raspada SFRJ zato što Bošnjaci imaju veliki broj nerešenih pitanja i veliki broj problema. BNV ima ovlašženja da u razgovoru sa državnim organima i predstavnicima medjunarodne zajednice rešava sva pitanja. Bošnjaci još nisu u Srbiji dobili ranije stečeno pravo naroda. U SFRJ smo bili konstitutivni narod i raspadom države nama u Srbiji nije vraćeno ranije stečeni pravo“, rekao je Ugljanin.

On je dodao da je „Sandžak okupirana zemlja od 1912. godine“ i da njegov status nije rešen.

"Srbija i Crna Gora nemaju tapiju nad Sandžakom i ako hoće da ga uknjiže u svoje zemljišne knjige moraju da uknjiže i Bošnjake kao narod. Lista Samopredeljenje je na tome dobila podršku“, poručio je Ugljanin.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.