Uhapšen Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz u Nišu

|   Info
Zbog zloupotreba prilikom nabavke ekološkog autobusa i štete od skoro 7,5 miliona dinara koju su naneli preduzeću, uhapšeni su, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević, kao i predsednik i članovi Komisije za javne nabavke ovog preduzeća.

Izvor: Južne vesti

Malverzacije oko kupovine autobusa na gas koštale su slobode, pored Petronijevića i I. C, G. S i S. R. Svo četvoro, kako navode iz Tužilaštva, sumnjiče se da su naneli finansijsku štetu preduzeću prilikom sprovođenja otvorenog postupka javne nabavke autobusa na CNG.

Prema imenovanima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, u kom periodu će biti saslušani od strane postupajućeg Tužilaštva - saopštavaju iz VJT.

Hapšenje se dogodilo po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa UKP, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i Bezbedonosno-informativnom agencijom.

Podsetimo, Južne vesti su još pre 5 meseci pisale o spornoj kupovini ekološkog autobusa koji je plaćen preko 80.000 evra, a putnike je prevozio samo nekoliko meseci jer se ubrzo pokvario. Popravljen, izašao je na ulice pa je opet završio u garaži, a Direkcija je krila servisnu knjižicu “problematičnog” autobusa.

Prema zvaničnim podacima beloruski autobus marke “maz” kupljen je polovan, prešao je 380.000 km, promenio je 4 vlasnika, pa je parama građana Niša za 9,4 miliona dinara kupljen odlukom sada već uhapšenih čelnika Direkcije.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar