Ulica Olivera Ivanovića

|   Info
Odbornici Srpske liste danas su na sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica doneli odluku da Nemanjina ulica u Bošnjačkoj mahali ponese ime ubijenog predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i odbacili inicijatvu da Ivanovićevo ime dobije Ulica Sutjeska u kojoj je ubijen.

 

Izvor: FoNet

Odbornik Srpske liste Nemanja Biševac, objašnjavajući zašto ulica u Bošnjačkoj mahali treba da ponese Ivanovićevo ime, rekao je da tu ulicu predlaže jer će se u njoj nalaziti zgrada opštine čija je izgradnja pri kraju i da se u njoj već nalazi sedište Telekoma i Upravnog okruga, preneo je portal Kossev.

Odbornica GI SDP Ksenija Božović rekla je da Ivanović kao građanin, kao političar i kao otac koji je živeo u Kosovskoj Mitrovici nije poginuo u Nemanjinoj ulici, nego je nastradao u Ulici Sutjeska.

"U ime GI SDP, u ime porodice Ivanović, u ime građana koji su podržali peticiju GI za preimenovanje Ulice Sutjeska u Ulicu Olivera Ivanovića, zahvaljujemo vam se i ne prihvatamo to. A vi ste pokazali vaš moralni čin. Hvala", dodala je ona i posle predloga Srpske liste, a pre glasanja i napustila sednicu.

Za predlog odbornika Srpske liste glasalo je 13 prisutnih odbornika Srpske liste. Dvoje odbornika SDP nije glasalo, dok su albanski odbornici bili uzdržani, odnosno protiv.

Ulica Nemanjina je po kosovskom sistemu ulica Samija Frašerija, koji je bio albanski pisac i književnik u vreme Osmanskog carstva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar