Ulični turnir Šor u Adaševcima

|   Sport
U selu Adaševci juče je održano finalno veče uličnog turnira Šor. Treće mesto osvojila je ekipa Kukara, drugo mesto ekipa Đepuš i apsolutni pobednici ove godine su igrači ekipe Mala Palanka.
Fudbal
Foto: KCNS
Davne 1989 godine u selu Adaševaci, prvi put je organizovan ulični turnir u malom fudbalu. Tradicija se održala sve do danas. Juce, na školskom igralištu u Adaševcima održano je finalno veče uličnog turnira Šor koji je trajao 11 dana. Organizator ove velike manifestacije je jedan izuzetno ambiciozan čovek, Stevan Grbatinić, meštan sela Adaševaci i predsednik sudijske organizacije u šidskoj opštini. Naravno, imao je pomoć od lokalne omladine, kao i brojnih prijatelja koji su pripomogli jednim delom i učinili da ovaj veliki događjaj u malom selu bude na zavidnom nivou. 
Ove godine takmičilo se 9 ekipa, a igrača je bilo oko 110. Pored svih fudbalera učešće u turniru uzele su i dve devojke koje su igrale maestralno. Na samom početku večeri odigrana je utakmica za treće mesto u kojoj su se takmičile ekipe Kukara i Katančići. Ekipa Kukara odnosi treće mesto. Nakon toga, veče su upotpunili i rekreativci veterani iz Šida i Adaševaca sa svojom revijalnom utakmicom.
Na kraju finalna utakmica je odigrana između ekipa Mala Palanka i Đepuš. U toku regularnog dela meča bilo je nerešeno, pa se po završetku meča pristupilo izvođenju penala i ekipa Mala Palanka osvaja prvo mesto sa rezultatom 3:1. 
Organizator je podelio diplome, medalje i naravno pehare, nakon čega je usledio predivan vatromet koji je označio krunisanje jednog neobičnog tradicionalnog turnira. 
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar