Uskoro počinje drugi upisni rok na fakultetima

|   Info
Mašinski fakultet ima 21 studijski program, a najprivlačniji su vazduhoplovstvo, motorna vozila, termotehnika, termoenergetika, hidroenergetika, automatsko upravljanje, dizajn u mašinstvu... U drugom krugu, samofinansirajućim studentima biće pružena šansa da njih još 55 pređe na budžet. Od ove godine, Ekonomski fakultet ima tri nova smera. A potpisali su ugovor sa Londonskom školom ekonomije i politike. Slobodna mesta su ostala na trogodišnjim studijama ekonomije.

Zainteresovanost studenata je odlična kada je u pitanju Mašinski fakultet  Beogradu, kaže dekan ovog fakulteta Radivoje Mitrović za emisiju ’’Srbija onine. ’’Na 520 budžetskih mesta  prijavilo se 1037 kandidata skoro dva na jedno mesto. Mašinski fakultet je upisao samo 465 studenata na budžet jer su to briljantni studenti koji su zadovoljili standarde Mašinskog fakulteta. Na samofinansiranje  upisano je 111 sudenata i njima će se dati šansa od septembra da još 55 studenata pređe na budžet. Mitrović je istakao da je važno da studenti već za vreme studija prave biznis, tako da će fakultet napraviti novi centar za robotizaciju i digitalizaciju, ali i centre za podsticanje studentaskog preduzetništva i za otvaranje novih satrt up i spin off kompanija. Studenti Mašinskog fakulteta su nedavno napravili sedmi automobil u klasi Formula tim i otišli su u Italiju na takmičenje.

Žaklina Stojanović, prodekan za nastavu Ekonomskom fakulteta je izjavila da popularnost ekonomske struke nije opala. Široka je lepeza koju diplomirani ekonomisti mogu da rade. Ekonomski fakultet školuje srtučnjake koji će se baviti finansijama, osiguranjem, bankarstvom, ekonomskom politikom i analizom, statistikom, poslovnom ekonomijom.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar