Uskoro program za unapređenje poslovanja zadruga ''500 sela-500 zadruga''

|   Info
Realizacijom Programa se unapređuje zadružni sistem i povećava konkurentnost, ali se obuhvata i aspekt društvenih i socijalnih promena u kojima su zadruge značajan karakter, ističu iz Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Program podrške sprovođenje mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2018. godini na celokupnoj teritoriji Srbije, a naročito u nišavskom, topličkom,  pirotskom, jablaničkom, pčinjskom upravnom okrugu i autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Razvoj sopstvenih proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta zadruga u preradi mleka i mesa, voća i povrća, industrijskog industriji  sl. je preduslov kojim bi se omogućilo da se one ravnopravno uključe u tržište finalnih prehrambenih proizvoda.

O Projektu ‘’500 sela, 500 zadruga’’, govorili su u emisiji ‘’Srbija online’’, Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije.