Vanredna situacija u pet opština

|   Info
Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je da je zbog velikih snežnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u ugroženim područjima evakuisano 10 osoba.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug, Večernje novosti


AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zadržavanja teretnih motornih vozila, na izlazu iz zemlje na Kelebiji su oko 180 minuta, na Horogšu oko 90 minuta, a na Batrovcima oko 60 minuta.

SNEG PADA, SITUACIJA STABILNA, NAJTEŽE U REKOVCU

Situacija na području Pomoravskog okruga, uprkos snegu koji pada od četvrtka sa manjim i jačim intenzitetom, je stabilan, rečeno je Tanjugu u lokalnim samoupravama u Jagodini, Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu, Svilajncu i Rekovcu.

Snabdevanje strujom, gasom, vodom i toplotnom energijom je uredno, a zimska služba je bila celu noć na terenu. Svi glavni putni pravci su prohodni.

Najviše snega je palo u opštini Rekovac, a najteza situacija je u selima Beočić, Sekurič, Šiljevica i Šljivica, izjavio je glavni čovek za javne puteve u ovoj opštini Bojan Brašić.

Glavni putevi su očišćeni, radimo na čišćenju sporednih i očekujemo da popodne budu i oni očišćeni, dodao je Brašić.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je izjavio Tanjugu, da je u ovoj opštini nema problema, a putevi su prohodni i čiste se i dalje.

I u opštini Ćuprija je situacija stabilna, izjavio je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Stabilna sitauacija je i u opštini Despotovac, izjavio je radnik Opštinske uprave Vlado Jovanović, kao i u Svilajncu, potvrđeno je Tanjugu u JKP "Morava".

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da niko nije tražio njihovu pomoć u smislu neke evakuacije i drugog uzrokovanog visokim snegom i hladnoćom, kao ni pomoć vatrogasno-spasilačkog bataljona.

Čelnici lokalnih samouprava rekli su da je saobraćaj otežan i usporen, ali se obavlja, na nekim linijama sa manjim zakašnjenjima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar