Veliki uspeh : Srbija napredovala na Svetskoj listi konkurentnosti

|   Info
Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja. Prema zvaničnom izveštaju, Srbija ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu godinu.

Prema izveštaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici Svetskog ekonomskog foruma , Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim, ekonomskim i drugim indikatorima ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu godinu.

Od zemalja na prostoru bivše Jugoslavije najbolje je rangirana Slovenija na 35. mestu. Hrvatska je pala za dva mesta na 68. poziciju , dok se Crna Gora popela za "dve stepenice" na 71. mesto. Makedonija, koja prošle godine nije bila rangirana usled nedostupnih podataka, nalazi se ove godine na 84. poziciji na listi globalne konkurentnosti, a Bosna i Hercegovina je skliznula za jedno mesto na 91. poziciju.

Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja.