Veselji: Nastavak vanredne sednice danas u 14 sati

|   Info
Vanredna sednica kosovskog parlamenta nastaviće se danas u 14 sati, pošto zbog bojkota i nedostatka spremnosti opozicije nije postignut konsenzus prilikom donošenja odluke o pregovaračkom timu u dijalogu u Briselu, prenosi RTK2.

 

Izvor: Tanjug

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je to saopštio na konferenciji za novinare posle neuspeha jučerašnje sednice koja je trebalo da pruži podršku delegaciji vlade u Prištini za dijalog sa Beogradom.

Veselji je rekao da za donošenje odluke o Kosovu u Skupštini moraju biti albanske partije, i da je nedolazak opozicije uticao na to da današnja sednica ne nastavi rad.

- Neučešće Albanaca u ovoj sali šteti našoj državi i trebalo bi da budemo zajedno da ne bi prenosili poruku razdora kod građana - rekao je Veselji.

Upitan da li je bilo zahteva za nastavak sednice, zbog uslovljavanja poslanika Srpske liste, Veselji je odgovorio odrečno, rekavši da oni nikada neće biti podložni uslovljavanju, prenosi RTK2.

On je dodao da poštuju kolege iz Srpske liste i poziva ih da učestvuju u procesu donošenja odluka, ali da je više od drugih, kako je rekao, danas trebalo da Albanci budu zajedno

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar