"Vi ste zemlja koja je svetu podarila Pupina"

|   Info
Američka ambasada u Beogradu na specifičan način odala je počast srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

"Zahvaljujuci jednom od vas pre 100 godina zastava Srbije vijorila se iznad @WhiteHouse kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD", objavila je na svom Tviteru ambasada SAD u Beogradu.

Ispod tog posta objavljen je i jednominutni video spot o Mihajlu Pupinu, koji se opisuje kao predsednik američke akademije nauka, dobitnik Pulicerove nagrade i počasni doktor 18 američkih univerziteta.

"Ali nikada nije zaboravio odakle je došao. Učinio je mnogo za čovečanstvo i za svoju zemlju. Bio je počasni konzul Srbije zahvaljujući kome je američki predsednik Vudro Vilson prvi put u istoriji postavio zastavu Srbije iznad Bele kuće, u čast junaštvu vašeg naroda. Vi ste zemlja koja je svetu podarila Mihajla Pupina, zemlja ljudi i njihovih velikih dostignuća", navodi se u video spotu.

Predsednica vlade Ana Brnabić boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od danas do 26. jula, gde će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja 100. godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Podsetimo, i na to da su SAD napravile promotivan spot u čast Srbije i stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući, što je inače prvo podizanje zastave neke strane zemlje na Beloj kući.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar