Vučić i Zaev danas na prelazu Preševo-Tabanovce, razgovori o integrisanom graničnom upravljanju

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obićiće danas, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, granični prelaz Preševo-Tabanovce, najavila je Pres služba predsednika Republike Srbije.
Foto: Fonet

Kako se navodi, Vučić i Zaev će razgovarati o implementaciji projekta "One stop shop", za integrisano granično upravljanje. 

Biće to drugi bilateralni susret Vučića i Zaeva.

Zaev je novembra prošle godine prvi put posetio Beograd u svojstvu premijera, kada je razgovarao i sa predsednikom Srbije.

Dve zemlje su poslednjih godina imale dobre bilateralne odnose, na koje je senku bacila mogućnost, nagoveštavana iz Skoplja, o podršci prijemu Kosova i Metohije u Unesko, od čega je Priština u međuvremenu odustala.

Zaev je nakon toga potvrdio zainteresovanost za unapređenje bilateralnih odnosa sa Srbijom, te podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Srpski predsednik je ukazao na to da zajednički cilj i najveći interes obema zemljama treba da budu mir i stabilnost u regionu, kao i to da je Srbija otvorena za sve inicijative koje tome doprinose.

Posebno je istakao potrebu boljeg infrastrukturnog povezivanja, kao i povećanja ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Makedonski premijer je tokom susreta u Beogradu predsedniku Srbije poklonio dres Fudbalskog kluba "Vardar" sa brojem 9 i Vučićevim imenom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar