Vučić: Kurti će uskratiti pravo Srbima sa KiM da glasaju na izborima

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, da Srbi sa Kosova i Metohije neće moći da glasaju na izborima 17. decembra, jer je uveren da će im kosovski premijer Aljbin Kurti uskratiti to pravo.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Pravo pitanje je primena prava za glasanje za Srbe, koji to mogu da čine u Australiji, SAD, širom Evrope, ali je i dalje pod znakom pitanja da li će za 25 dana to svoje pravo moći da koriste na Kosovu, rekao je Vučić.

Zašto? Zato što su to jedinstveno Srbi, to se nije dogodilo ni prošlog puta, čini mi se 2021. godine, i to je bio početak krize, ocenio je Vučić, dodajući da je Srbima to pravo ukinuto, iako oni misle da žive u istoj zemlji po Povelji Ujedinjenih nacija i Rezoluciji 1244.

Unapred znam šta će biti. Kurti zato što želi da pomogne nekim ljudima u izbornom procesu, neću pominjati kojima, on će reći da neće biti izbora na severu i jugu. Onda ćemo imati čistu osudu Kvinte i tu će biti kraj priče, predvideo je šef države.

Srbi na Kosovu i Metohiji neće glasati, rekao je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar