Vučić "neće sa Tačijem"; Tanjug: Vraća se u Beograd

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da u Briselu neće razgovarati sa predstavnicima Prištine i vraća se u Beograd, javlja Tanjug.


Izvor: B92, Tanjug

On je u Briselu razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Tanjug je preneo da je Vučić napustio zgradu EEAS oko 12.30 i "kako se saznaje u diplomatskim izvorima", zaputio se na aerodrom.

Sastanak Vučića sa Mogerini trajao je više od dva sata.

"Predsednik Srbije neće se do večeras obraćati javnosti, a još nije doneo ni odluku da li će odustati od posete KiM, nakon pretnji i laži prištinskih političara“, kako je novinarima objasnio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Prištinska delegacija i dalje je u sedištu evropske diplomatije.

Ranije je rečeno da Vučić neće razgovarati s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, a pitanje je da li će se i kada nastaviti razgovori s Prištinom.

Vučić se na to odlučio zbog, kaže Đurić, svih prevara, pretnji i laži kosovskih Albanaca.

Takođe, istakao je Đurić, neprihvatljivi su pokušaji da se obesmisle razgovori i pokušaji (Hašima Tačija) da Preševo, Medveđu i Bujanovac prikaže kao deo teritorije Kosova.

"Jedina teritorija o kojoj treba da se govori je teritorija Kosova i Metohije", dodao je Đurić.

On je istakao i da se predsednik Srbije do večeras neće obraćati javnosti.

Na pitanje da li se predsednik Srbije plaši eventualnog hapšenja na Kosovu, Đurić odgovara da se ne plaši i da, ako bude odlučio da ode na Kosovo, sigurno neće biti uhapšen.

Đurić je takođe pozvao građane na Kosovu i Metohiji da u što većem broju dođu i čuju predsednika Vučića.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar