Vučić o Oriću: Očigledno da za nas Srbe neće biti pravde

|   Info
To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primetio da je očigledno da za nas Srbe neće biti pravde.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: RTS

"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svedoka koji, podsetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.
"Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudi koji mogu da posvedoče", rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.
"Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili", rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.
"A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna... To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri", rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna. "Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tuđe nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme", naveo je Vučić.

Ali to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste videli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je predsednik.

"Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobeđuju", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar