Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta

|   Info
Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije, ali da zato imamo narod.
Foto: Fonet

 


Izvor: B92

"Naša situacija nimalo nije laka, kada zavisite od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Ako se neko ponaša nepravno, ograničene su vam mogućnosti delovanja", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike u Zrenjaninu.

Nismo u lakoj poziciji, jer nemamo kontrolu "ni nad jednim pedljom KiM", ali zato imamo svoj narod, koji je spreman da čuva svoja ognjišta, a oni imaju svoju državu koja je spremna da im svakako pomogne, poručio je predsednik Srbije.

S druge strane, kako dodaje, srećan je "što su se Srbi podigli i probudili i što razumeju koliko su pogođeni ovim merama i što su na civilizovan i razuman način pokazali razliku između sebe i onih koji su te mere uveli".

Govoreći o današnjem sastanku s predstavnicima Srpske liste, Vučić kaže da će ih zamoliti da nastave s mirnim protestima, a državni vrh će nastaviti da na međunarodnom planu ukazuje na štetnost odluka Prištine, koje dubinski razaraju mir.

"Nadam se da će biti razuma i snage u međunarodnoj zajednici da izvrše pritiske na one koijima je sprovođenje nepravnih aktivnosti postala svakodnevnica", zaključio je on, ali i dodao da ne veruje da će Priština skoro ukloniti tarife od 100 odsto na srpske proizvode

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar