Bez kontramera

|   Info
Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o situaciji na Kosovu posle odluke Prištine da poveća takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH i istakao da Srbija neće donositi kontramere.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako je saopštila Kancelarija, Kozarev je rekao da je srpski narod na Kosovu rešen da se mirnim i demokratskim sredstvima bori za zaštitu svojih elementarnih prava i interesa.

Kozarev je istakao da Srbija ne namerava da reaguje kontramerama, jer je ozbiljna i odgovorna pravna država, koja primenjuje Ceftu i druge sporazume.

Željka Cvijanović je, piše u saopštenju, naglasila da institucionalna podrška srpskom narodu na Kosovu ni u budućnosti neće izostati i izrazila solidarnost i razumevanje težine svakodnevnog života.

Ona je najavila pomoć Udruženju roditelja dece sa posebnim potreba "Podrži me" sa područja četiri srpske opštine na Kosovu i podsetila na izgradnju kulturnog centra Republike Srpske u Kosovskoj Mitrovici, stambene zgrade za socijalno ugrožene i kancelarije za Međuopštinski centar za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici, piše u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar