Nema povlačenja

|   Info
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da su Srbi sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarali o situaciji na terenu posle uvođenja taksi na robu iz Srbije od 100 odsto i da ih je Vučić pozvao da nastave mirne proteste.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je rekao da su mere Prištine uperene ne protiv Srbije, već protiv Srba na Kosovu i Metohiji i da je cilj da se oni isele i poručio da Srbi druge gradove i zemlju nemaju i da se neće povući kakve god mere Priština bude preduzela.

"Mi oružje nemamo, ali nemamo rezervni grad, ni rezervnu državu, nećemo se povući kakve god mere budete preduzeli protiv srpskog naroda", rekao je Rakić novinarima u Beogradu posle razgovora predstavnika Srpske liste sa Vučićem.

Upitan da li postoji bojazan da se Severna Mitrovica pripoji Južnoj Mitrovici, Rakić je kazao da to nije prvi put da vlasti iz Prištine "imaju pretenzije da zauzmu i sever", ali da će se Srbi boriti na miran način.

On je dodao da su Srbi ugroženi, da hrane još ima, ali da su rezerve na izmaku i da će se Srbi suočiti i sa problemom nestašice energenata.

Foto: FoNet

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jeftić rekao je da Srbi očekuju konkretne mere Evropske unije i da EU ima mehanizam da na direktan način natera Prištinu da promeni odluku, kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali i kroz druge mehanizme.

"Ukoliko do toga ne dođe nastavićemo mirne proteste i severno i južno od Ibra", najavio je Jeftić.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da je situacija teška i da su građani svesni kakvi dani dolaze i da će biti problem kako da se zagreju škole i obdaništa, jer je dopremanje energenata otežano.

Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je novinarima da je na sastanku izraženo potpuno jedinstvo i da su doneti jedinstveni zaključci.

"Jedinstvo koje pokazuje da se možemo izboriti. Mislim da možemo da izađemo iz ove situacije", rekao je Ivanović.

Na sastanku kod predsednika je bio i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg je kosovska policija pokušala da sasluša u okviru istrage za ubistvo Olivera Ivanovića, ali je on po izlasku iz zgrade na Andrićevom vencu otišao na drugu stranu i nije se pridružio ostalim liderima Srpske liste koji su bili pred medijima.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar