Vučić o prodaji kablovskog operatera Kopernikus

|   Info
Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da Telekom nije javno preduzeće i da mora da se ponaša odgovorno na tržištu, a da Dragan Đilas i Dragan Šolak žele da ga unište, kako bi imali potpuni monopol u Srbiji.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug, Kurir

"Oni bi želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje, troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji", rekao je Vučić novinarima u Helsinkiju, upitan da prokomentariše kritike povodom akvizicije kablovskog operatera Kopernikus od strane Telekoma.

On je istakao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka, u kojoj, kaže Vučić, i Đilas ima velike interese zbog prodaje Dajrekt medija i sopstvene zgrade.

Vučić je podsetio da se svojevremeno jedini zalagao da se Telekom privatizuje.

"Bio sam usamljen u Srbiji, a ti stručnjaci iz Saveza za Srbiju su nam govorili - ne, pobeđujte na tržištu uz podršku sindikata i drugih. Danas se vidi da štite svoje privatne i finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma", rekao je Vučić.