Vučić: Početkom 2019. imaćemo najsnažniju armiju u regionu

|   Info
Građani Srbije uskoro će moći da vide koliko nam je vojska snažnija, jača i bolja nego što je bila ranije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska Internata Vojne gimnazije.

Država ulaže i nastaviće da ulaže u vojsku, poručio je Vučić.

Već početkom naredne godine imaćemo najsnažniju armiju u regionu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
„Četrdeset osam godina ništa nismo menjali na ovom objektu i to je velika greška i naroda i države da se ništa ne obnavlja. Danas ste mogli da vidite prvu fazu i smeštaj koji je na veoma visokom nivou“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, do sada su u prvu fazu uložena 32 miliona dinara, ali je došlo bolje vreme.
„Video sam nove, mlade ljude i došao sam da pozovem ljude iz Srbije, posebno sa juga Srbije da dodu zato što ih treba dobra budućnost u vojsci Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da će građani Srbije uskoro moći da vide koliko nam je vojska snažnija, jača i bolja nego što je bila ranije.
„Želim da sve naše objekte obnovimo i da izgleda neuporedivo bolje nego što je do sada“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je istakao da danas ulažemo mnogo više u Vojsku Srbije. Kako kaže, vojni budžet mogao bi da bude i preko milijarde.
„Nisam slučajno rekao, već sledeće godine moći ćete da vidite da ne postoji snažnija armija od naše u regionu. Ali imamo nekoliko problema. Treba nam mnogo više vojnika. Najviše problema je zbog primanja, i njih ćemo povećavati. Najmanje problema imamo na jugu Srbije“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je problem i to što nam je tehnika zastarela, i kada budemo spremniji da prihvatimo novo naoružanje.
„Moramo i odnos prema vojnicima i policajcima da promenimo. Bez njih nećemo imati ni mir ni stabilnost. želimo vojnike i oficire u uniformama. Ona sa sobom nosi čast, moral, ozbiljnost i disciplinu“, rekao je predsednik.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je renovirane učeničke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, čija je obnova završena pre desetak dana.
Radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara.

U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat.
Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160,
realizovani molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.
Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat.
Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a
u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu.
Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor.
U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice.
Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja. Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije.
U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.
Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: RTS, Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar