„Nije važno mesto razgovora o KiM, već sadržaj predloga“

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nije važno mesto gde bi se održala konferencija o rešenju za KiM, već sadržaj predloga, te je izrazio uverenje da će pritisak na vlasti u Srbiji rasti u narednom periodu.

Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa novinarima posle obilaska renovirane učeničke sobe, čitaonicu i ostale prostorije Internata Vojne gimnazije u Beogradu, odgovarajući na molbu da prokomentariše da će se kosovski čvor rasplesti organizovanjem međunarodne konferencije „Rambuje 2“, rekao da nije bitno da li je Rambuje 2 ili 5, već da je važna suština.
„Mene interesuju suština i rezultat. Da li se pravi konferencija u balskoj dvorani ili običnoj sali, ispred na putu, meni je potpuno svejedno. Želimo da vidimo rešenje, a da Srbija hoće i može da ga prihvati, sačuva obraz, da se narod ne oseća poniženim, zna da ima budućnost, i pre svega da Srbima na KiM budu zagarantovani budućnost, mir i bezbednost, ali i zaštite interesi Srbije. Kada to budemo videli mogu da zakažu konferenciju gde god hoće, u Los Anđelesu ili Tokiju, ili bilo gde drugo“, naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da nije važno mesto već sadržaj predloga.

„Ono što sam do sada dobijao kao ideje nisam bio zadovoljan, pa nisam ni komentarisao u javnosti. Imao sam dovoljno hrabrosti da ih odbijem u razgovoru sa sagovornicima“, objasnio je.

Vučić je, na konstataciju da će Nemačka imati tvrđi stav po pitanju razmene teritorija nego SAD, rekao da ne komentariše stavove pojedinih zemalja.

„Znam koliko sam teških razgovora imao sa Amerikancima i Nemcima, a neće biti ništa lakše u budućnosti“, rekao je predsednik Srbije.

„Bićemo pod velikim pritiscima“

Vučić je izrazio uverenje da će u narednom periodu postojati brojni pritisci na našu zemlju i narod jer znaju da je suština u odluci Srbije.

„Mi ćemo biti pod velikim pritiscima. Oni koji žele na različite načine da Srbiju slome pokušavaće da to urade iznutra, da oslabe našu pregovaračku poziciju, da pokažu šta su sve u stanju da urade“, objasnio je Vučić.

Kako je rekao, dok su srpska vlada i predsednik snažni teško je vršiti tako veliki uticaj ili bilo kakav značajniji pritisak na odluke koje možemo da donosimo.

„Zato je važno vršiti stalni pritisak. Zato smo slušali priče da će Srbija biti sledeća zemlja u kojoj će biti ubijen novinar. A imamo pet zemalja u kojima su ubijeni novinari od tada i niko da kaže ‘izvini’. Kod nas je najozbiljniji napad na novinare bio napad na novinare Pinka Goradnu Uzelac i Maru Dragović, a napali su ih batinaši i secikese Dveri i drugih organizacija. To je jedna u nizu milionskih laži prosipane na dnevnom nivou upravo da se smanji ugled Srbije u svetu“, naveo je.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar