Vučić sa patrijarhom Irinejom o Kosmetu

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Irinejom u Patrijaršiji. Vučić je novinarima rekao da je patrijarhu otvoreno izneo sve što misli o Kosmetu.
Foto: Fonet

Izvor: RTS,Tanjug

Aleksandar Vučić je rekao da je sa patrijarhom Irinejem razgovarao o ključnim pitanjima – o položaju srpskog naroda na KiM, u Republici Srpskoj, BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Izjava Aleksandra Vučića
Your browser does not support the video tag.

"Upoznao sam patrijarha sa razgovorima u Briselu i sa sadržajem tih razgovora", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Govorili su, kako je rekao predsednik, i o demografiji i katastrofalnim demografskim kretanjima i o neophodnosti preduzimanja daljih odgovornih mera za opstanak srpskog naroda i srpske nacije.

"Rekao sam patrijarhu otvoreno sve što mislim o KiM, o svim drugim važnim pitanjima, zadovoljan sam što me je saslušao i ja sam čuo šta on misli i šta misli srpska crkva", naveo je predsednik.

Predsednik Vučić je pre sastanka sa patrijarhom predsedavao sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Savet je, kako je preneto novinarima posle sednice, bio primoran da razgovara danas o bezbednosti Srba na KiM, umesto o nesprovođenju Briselskog sporazuma, iako je 1930. dan kako, na primer, Priština nije ispunila dogovor o Zajednici srpskih opština.

To je posledica činjenice, prema onome što je rečeno posle Saveta, da su pojedini političari, kao i crkveni velikodostojnici, dezinformacijama o navodnom planiranom scenariju i namernom izazivanju incidenata stvorili atmosferu nebezbednosti za Srbe na KiM, ali i oslabili poziciju Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar