Vučić: Srbija dobro razume šta su zahtevi NATO

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, da je za Srbiju važna saradnja sa NATO i Kforom kako bi se osigurala bezbednost za srpki narod.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Kada kažu da Kfor osigurava bezbednost za sve zajednice, nema potrebe za sve druge, osim za Srbe, jer nikada Albanci nisu napadani", rekao je Vučić.

On je dodao da su “isključivo Srbi” bili napadani, posebno od kako je u Prištini na vlasti Aljbin Kurti.

"Pošto Zapad zanima samo Banjska i ona tuća sa pripadnicima Kfora u Zvečanu, iako Srbija ima drugačije viđenje tih događaja, dobro razume šta su zahtevi NATO i međunarodne zajendice i spremna je na saradnju", naveo je Vučić.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nedavnim tenzijama na severu Kosova i značanju misije Kfor u stvaranju bezbednog okruženja za sve zajednice.

Stoltenberg je istakao da je posle nasilja u Banjskoj Kfor pojačao broj vojnika za 1.000, ali takvo nasilje se ne može dopustiti i pozdravlja što je Srbija spremna na saradnju u tom slučaju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar