Vučić: Srbija ne može da da više od onoga što su njeni interesi

|   Info
Srbija treba da stermi ka boljim odnosima sa SAD, rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na otvaranju izložbe “Kraljevina Srbija I Sledinjene Američke države” u Arhivu Srbije. Vučić je napomenuo I to da Amerika treba da razume da Srbija ne može da pruži više od onoga što su njeni interesi.
Foto: Fonet

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je na otvaranju izložbe “Kraljevina Srbija I Sjedinjene Američke Države” u Arhivu Srbije, da se nada I da veruje da će Amerika poštovati suverenitet, nezavisnost I slobodu srpskog naroda I srpske države, baš onako kako mi cenimo slobodu, snagu I nezavisnost SAD.
Vučić je istakao da je SAD velika zemlja I najbolji primer da moižeš I moraš sam da nema kukanja I pravdanja, dodajući da takvu Srbiju, samosvesnu, željnu uspeha, oslobođenu izgovora, bez jadikovanja I opravdanja želimo da izgradimo, a da SAD mogu da pomognu time što će da čuju one koji argumentovano zastupaju nlegitimne interese. 
SAD vide u Srbiji dugovečnog prijatelja, poručio je ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skat.
U Arhivu Srbije danas je povodom sto godina od Srpskog dana u SAD otvorena izložba “Kraljevina Srbija I Sjedinjene Američke Države”. Izložba prati odnose dve države od potpisivanja Konzularne konvencije I Trgovinskog ugovora 1881. godine, do kraja Prvog svetskog rata 1918. godine.  Izložba će biti otvorena do 28. avgusta, od utorka do nedelje od 10 do 18 sati, uz slobodan ulaz.