Vučić: Srbija ne može da da više od onoga što su njeni interesi

|   Info
Srbija treba da stermi ka boljim odnosima sa SAD, rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na otvaranju izložbe “Kraljevina Srbija I Sledinjene Američke države” u Arhivu Srbije. Vučić je napomenuo I to da Amerika treba da razume da Srbija ne može da pruži više od onoga što su njeni interesi.
Foto: Fonet

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je na otvaranju izložbe “Kraljevina Srbija I Sjedinjene Američke Države” u Arhivu Srbije, da se nada I da veruje da će Amerika poštovati suverenitet, nezavisnost I slobodu srpskog naroda I srpske države, baš onako kako mi cenimo slobodu, snagu I nezavisnost SAD.
Vučić je istakao da je SAD velika zemlja I najbolji primer da moižeš I moraš sam da nema kukanja I pravdanja, dodajući da takvu Srbiju, samosvesnu, željnu uspeha, oslobođenu izgovora, bez jadikovanja I opravdanja želimo da izgradimo, a da SAD mogu da pomognu time što će da čuju one koji argumentovano zastupaju nlegitimne interese. 
SAD vide u Srbiji dugovečnog prijatelja, poručio je ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skat.
U Arhivu Srbije danas je povodom sto godina od Srpskog dana u SAD otvorena izložba “Kraljevina Srbija I Sjedinjene Američke Države”. Izložba prati odnose dve države od potpisivanja Konzularne konvencije I Trgovinskog ugovora 1881. godine, do kraja Prvog svetskog rata 1918. godine.  Izložba će biti otvorena do 28. avgusta, od utorka do nedelje od 10 do 18 sati, uz slobodan ulaz.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar