Vučić stigao na Kosovo, na brani zastave Srbije

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 2,15 časova stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok.


Izvor: B92, Tanjug, prva

"Srećan sam što sam ovde, divno se osećam", prva je izjava predsednika Aleksandra Vučića na početku posete Kosovu i Metohiji, u Zubinom Potoku

"Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja", rekao je Vučić.

Tok Vučićeve posete Kosovu i Metohiji možete uživo da pratite na sajtu B92.net:

14:40 - Predsednik Vučić porazgovarao je sa članovima Kik boks kluba Kosovska Mitrovica.

14:22 - "Srećan sam što sam ovde, divno se osećam", rekao je Vučić prilikom obilaska Centntra za ekologiju i razvoj sporta na obali jezera Gazivode

14:15 - Predsednik Srbije stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok.


Sa Vučićem su u obilasku ova dva centra direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić.

Opština Zubin Potok je prva tačka njegove dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština.

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posetu severnom delu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti gradjanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dodje do komrpomisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, danas nema vidljivog prisustva pripadnika kosovske policije, ali je prema administrativnom prelazu Brnjak prošao jedan konvoj KPS, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Na brani hidroelektrane Gazivode se, inače, privode kraju pripreme za doček predsednika. Zaposleni HE Gazivode postavili su na branu veliku zastavu Srbije, a Vučića dočekuje i veliki baner sa porukom „Dobrodošao predsedniče Srbije“, dok se na samoj brani vijore se male zastave Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar