Vulin: Nema najava uznemiravanja

|   Info
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas u Vranju posetio Holding kompaniju "Jumko" povodom jubileja 58 godina rada i izjavio da se bezbednosna situacija na čitavom prostoru Srbije pažljivo prati.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Srbije pažljivo se prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja, niti da nešto negativno može da se desi, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom povišenog stepena borbene gotovosti Vosjke Srbije.

Uvek morate da vodite računa u svakom trenutku i o svakom delu vaše teritorije, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje, rekao je Vulin danas u Vranju, odgovarajući na novinarsko pitanje o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske i bezbednosnoj situaciji u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, prenelo je Ministarstvo odbrane.

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izneo stav koji se apsolutno poštuje" da borbena gotovost mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na Kosovu i Metohiji ne bude savršeno jasna i sve dok više ne bude bilo bilo kakvih pretnji po život Srba koji žive na tom prostoru.

Vulin je danas u Vranju posetio Holding kompaniju "Jumko" povodom jubileja 58 godina rada.

On je naglasio da je od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od 1,16 milijardi dinara, što govori o našoj posvećenosti onome što "Jumko" radi.

Govori i koliko smo zadovoljni kvalitetom onoga što "Jumko" proizvodi. Ono što posebno raduje je da ova kompanija osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno, rekao je Vulin.

Najavio je da će država nastaviti da ulaže u "Jumko".

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je proizvodni proces u kompaniji "Jumko" omogućen zahvaljujući državi Srbiji i ocenio da je ta kompanija ponovo motor razvoja lokalne samouprave.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar