Vulin: Vojska za slobodnu Srbiju

|   Info
Bez snažne, organizovane i zadovoljne vojske, nema slobodne i uspešne Srbije, poručio je danas u Nišu ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

On je sa komandatom Kopnene Vojske Srbije general-potpukovnikom Milosavom Simovićem u niškoj kasarni "Mija Stanimirović" prisustvovao obeležavanju Dana roda artiljerije i Dana mešovite artiljerijske brigade i naglasio da su se kroz istoriju menjala oruđa, oružja, komandanti i armije,, ali se nije promenila "čežnja srpskog naroda da bude slobodan".

Vulin je naglasio kako "nema tog ko može da povuče granicu između srpske vojske i srpskog naroda, koji su uvek u boj išli samo s jednom željom - vratiti se u slobodnu Srbiju" i podsetuio n istorijske bitke na Kumanovu, Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu.

"Srbija je slobodna i uspešna zato što ste vi uspešni, opremljeni, obučeni i iznad svega zakleti njoj", rekao je Vulin.

Komandant Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Novica Petrović podsetio je na bogatu istoriju koju baštini jedinica kojom komanduje, naglasivši da danas, u miru, obučavaju svoje vojnike, jedinice, izvode vežbe, "stvarajući nove generacije artiljeraca koji će biti dostojni slavnih predaka", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar