Za nove projekte u Vojvodini 1,2 milijarde dinara

|   Info
U Novom Sadu je održana treća zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade. U obnovu javnih objekata u Vojvodini u protekle dve godine uloženo je milijardu i osamsto jedan milion dinara, rekla je premijerka Ana Brnabić. Dve vlade potpisale su Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija. Među projektima, koje će zajednički raditi, jesu i Naučnotehnološki park i Institut "Biosens".
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug, RTS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade u Novom Sadu, da je u obnovu javnih objekata u Vojvodini u protekle dve godine uloženo milijardu i osamsto jedan milion dinara.

Brnabićeva je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, istakla da je na taj način ispunjeno obećanje koje je građanima Vojvodine pre dve godine dao tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 

Premijerka je naglasila odličnu saradnju dveju vlada, objasnivši da je od početka održavanja zajedničkih sednica, od 2016. godine, u Vojvodini izvedeno radova u vrednosti od 994 miliona dinara, dok je vrednost radova koji su u toku 807 miliona dinara.

Ona je najavila da su u pripremi projekti vredni još 1,2 milijarde dinara, i to bez opštih bolnica, jer će se u bolnice ulagati kroz program "Milijardu evra za zdravstvo".

"Ne teoretišemo previše o politici i kako bi trabalo da izgleda saradnja, već radimo i svaki dan pokušavamo da implementiramo projekte koji su dogovoreni", rekla je Ana Brnabić.

Istakla je, takođe, da je važno da je sednica održana sada kada Vlada završava budžet, koji će uputiti Skupštini Srbije, jer je važno da se vidi šta je urađeno do sada, a šta bi trebalo i moralo da naredne godine bude finansirano iz budžeta.  

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je, posle zajedničke sednice sa Vladom Srbije, da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarao o nizu zajedničkih projekata koje će tek raditi, ali i da su analizirani projekti koji se već sprovode.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar