Zagreb protiv korekcije granica

|   Info
Ambasadorka Hrvatske na Kosovu Marija Kapitanović izjavila je da Zagreb ne podržava ideju "korekcije granica" između Kosova i Srbije, jer to kako je ocenila, neće doprineti sigurnosti regiona, već umesto rešenja može otvoriti dodatna pitanja.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Zeri, RSE

"Što se tiče korekcije granica, iz ugla nekoga ko dolazi iz zemlje koja je doživela tešku prošlost, mi ne mislimo da je to najbolje moguće rešenje", rekla je ambasadorka u intervjuu za dnevnik Zeri, prenosi RSE.

Govoreći o liberalizaciji viza za Kosovo, ambasadorka Hrvatske u Prištini podsetila je na proces konsultacija među članicama EU koji je u toku, ali nije mogla da precizira da li će građani Kosova u bliskoj budućnosti moći da se kreću bez viza u šengenskoj zoni.

Kapitanović je izrazila zabrinutost zbog činjenice da su mnogi investitori iz Hrvatske obeshrabreni da ulažu na Kosovu zbog nedostatka transparentnosti u javnim tenderima i procedurama javnih nabavki.

"Iako kompanije ispunjavaju kriterijume, ponekad se događa da one budu isključene iz takmičenja bez jasnog obrazloženja", rekla je ambasadorka Hrvatske u Prištini.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar