Vučić: Nije prijatno s Tačijem

|   Info
Nije mi prijatno da razgovaram ni sa Tačijem, niti s bilo kim, ali je to moj posao, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči večerašnjeg sastanka sa Hašimom Tačijem i Federikom Mogerini u Briselu i ponovio ranije ocene da je bolje 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Prva, B92

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija, koji je izjavio da bi radije razgovarao s đavolom i da li je ona vređanje ili stav nekog ko se plaši, predsednik Srbije odgovorio da se niti plaši, niti nekog provocira, prenose TV Prva i B92.

"Za Slejmana Ugljanina i njegove pristalice sam peder i fašista, za Hrvate sam terorista zajedno sa Aleksandrom Karađorđevićem, za Tačija sam đavo, ne znam šta sam sve za Komšića, a za dobar deo ljudi u Srbiji sam zbog svega toga izdajnik jer treba da budem đavo na kub‚ i terorista na kub, da ne bih bio izdajnik", rekao je Vučić u Helsinkiju, gde prisustvuje samitu Evropske narodne partije (EPP).

Ukazujući "koliko je teška pozicija Srbije i koliko mora da se ponaša odgovorno, i odgovornije i ozbiljnije od svih drugih kako bi se sačuvao mir i stabilnost", Vučić je priznao da ni njemu ne prijaju razgovori sa predsednikom Kosova.

"Nije mi prijatno da razgovaram ni sa Tačijem, niti s bilo kim, ali ja to radim jer je to moj posao", istakao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao kako nema pravo da svojim emocijama "daje oduška".

"Ja nemam pravo na to i moram da se ponašam mnogo odgovornije od svih drugih u regionu, a to prepoznaju u medjunarodnoj zajednci", citira B92 Vučića.

Sastanku Vučića i Tačija uvečeras u Briselu i sa šeficom evrodiplomatije Federikom Mogerini prethodiće odvojeni susreti Mogerini sa dvojicom predsednika.