Zaplenjeno zlato

|   Info
Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina zaplenili više od kilogram zlatnog nakita, čija je vrednost veća od četiri miliona dinara.

 

Izvor: FoNet

Tokom pregleda kombija bugarskih registarskih carinici su u džepovima vozačeve jakne i u džepovima džempera dve putnice otkrili tri zamotuljka sa zlatnim nakitom, dok je još jedna putnica neprijavljeni sadržaj sakrila u grudnjak.

Pregledom kombija uočena su još dva zamotuljka sa skrivenim sadržajem između boca sa vodom.

Kod vozača je pronađeno o 700 grama zlata: 18 prstenova, 18 ogrlica, 14 narukvica i pet pari zlatnih minđuša, ukupne vrednosti oko 2,5 miliona dinara.

Kod pedesetogodišnje putnice pronađeno je skoro 250 grama zlatnog prstenja, narukvica, lančića i minđuša vrednosti, vrednosti veće od 850.000 dinara, dok je kod druge, starosti 24 godine, otkrivena ista količina nakita vrednosti gotovo 900.000 dinara, a pored nakita, pronađena su i tri para končanih rukavica sa elementima zlata i dva zlatna priveska.

Još 11 zlatnih narukvica, vrednosti oko 200.000 dinara, pronađeno je u grudnjaku jedne bugarske državljanke.

Sve tri putnice i vozač su carinicima rekli da su se uputili u Nemačku na svadbu, te da su nakit poneli kako bi darovali mladence, što ih ne oslobađa odgovornosti, jer su bili u obavezi da prijave dragocenosti koje nose sa sobom, saopštila je Uprava carina.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar