Zaražene nektarine

|   Info
Policija u Nišu uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su organizovali da kamion sa tovarom nektarina, zaraženih bakterijom monilija koje su vraćena iz Rusije, umesto da budu uništene, pokušali da puste u prodaju.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Uhapšeni su odgovorna lica firme Coja promet iz Aleksinca A.C. (1983) i A.C. (1956), zaposleni te kompanije N.J. (1973) i S.M. (1989), odgovorna lica preduzetničke radnje Župski melem iz Tuleša G.J. (1975) i Minakproma iz Perčina N.M. (1965), kao i fitosanitarni inspektor P.P. (1962).

Sumnja se da su se A.C, A.C. i N.J. dogovorili sa N.M. i organizovali da kamion sa zaraženim nektarinama bude dovežen u destileriju Župski melem, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi bio vraćen u Coja promet u Aleksincu radi prodaje.

Njihovim hapšenjem policija je sprečili da se zaražene nektarine, čije je uništenje naredila fitosanitarna inspekcija, nađu na slobodnom tržištu.

Uhapšeni fitosanitarni inspektor osumnjičen je da je to omogućio tako što je u destileriji bez dokumentacije, napravio zapisnik sa neistinitim sadržajem, za šta je, kako se sumnja, primio mito od 50 evra od G.J.

Sumnja se da je G.J. je na ime posredovanja zahtevao od preduzeća Coja Prometa dve tone nektarina i 50 evra.

Uhapseni N.M. se takođe sumnjiči da je za posredovanje između Coja prometa i Župskog melema tražio i dobio 100 evra.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar