Zumtobel Group započinje serijsku proizvodnju u Niškoj fabrici

|   Info
Nova fabrika Zumtobel Grupe ("Cumtobel Grupa") u Nišu je u završnoj fazi pripreme i razvoja. Od polaganja kamena temeljca u julu 2017. godine građevinski radovi napreduju prema rasporedu te je ostvaren veliki napredak u izgradnji.

Samo godinu dana nakon početka gradnje, sredinom jula, počela je serijska proizvodnja komponenti za osvetljenje, dok se proizvodnja svetiljki trenutno priprema za pokretanje sa krajem avgusta. Kako je ranije najavljeno, otvaranje fabrike planirano je za kraj septembra 2018.

"Nova fabrika Zumtobel Grupe u Nišu igra ključnu ulogu u usmeravanju kompanije prema budućnosti i uspešnosti. Naš novi proizvodni pogon je važan dodatak sadašnjoj proizvodnoj mreži Grupe sa kojim smo dobili priliku da snabdevamo naše glavno evropsko tržište i time na idealan način isporučimo potrebne usluge našim kupcima", rekao je Alfred Felder, izvršni direktor Zumtobel Grupe.

Fabrika Zumtobel Grupe u Srbiji će do kraja radova u septembru 2018. godine imati oko 350 stalno zaposlenih. Kao odgovoran poslodavac u regionu, austrijska kompanija je pripremila dugoročni plan za ulaganje u Niš, kojim je planirano postepeno uvećanje lokalne radne snage u naredne tri do pet godina. U dugoročnoj perspektivi novi proizvodni pogon u Nišu će da osigura kapacitet za 1.100 zaposlenih koji će raditi u indirektnom korporativnim i direktnim radnim pozicijama u proizvodnji.
Kako će fabrika u Nišu uskoro biti u potpunosti operativna, generalni direktor Zumtobel Grupe Alfred Felder iskoristio je priliku da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi ga lično upoznao sa napretkom projekta. To je bio još jedan jasan dokaz uspešne saradnje Zumtobela sa državnom i lokalnom administracijom u Srbiji.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar