Zumtobel: Napreduje u izgradnji pogona u Nišu

|   Info
Međunarodna grupacija Zumtobel Group (’Cumtobel Grupa’) napreduje u izgradnji svog novog proizvodnog pogona u Nišu. U skladu sa kontinuiranim razvojem u procesu izgradnje, Grupa napreduje i u zapošljavanju novih kadrova za potrebe nove proizvodne lokacije u Srbiji, izjavio direktor predstavništva Zumtobel u Srbiji Ivan Lazarević.

 Kao lider u oblasti osvetljenja i inovativnih rešenja za rasvetu, komponenti i pratećih usluga, Zumtobel Grupa pridaje veliki značaj zaposlenima, kao vitalnom delu grupacije, koji i omogućava uspešno poslovanje na tržištu. Takav stav primenjuje se globalno u okviru kompanije i služi kao kamen temeljac u uzajamnom odnosu između zaposlenih i same Grupe. Zumtobel Grupa je razvila dugoročni plan za svoje ulaganje u Srbiju, koje uključuje postepeno povećanje lokalne radne snage prema razvojnim poslovnim planovima u sledećih tri do pet godina. Počevši od maja 2018. godine lokalni tim kompanije broji 143 zaposlenih koji rade u različitim oblastima poslovanja. Ovaj broj će se stalno povećavati u narednim mesecima dok će već sa krajem građevinskih radova u septembru 2018. Grupa brojati više od 350 stalno zaposlenih. U budućem objektu, u planskom periodu od narednih tri do pet godina, zaposliće se ukupno oko 1.100 radnika.

U celom procesu zapošljavanja, oko 25 posto lokalne radne snage radiće na indirektnim korporativnim funkcijama, uključujući pozicije u nadzoru i računovodstvu, kontroli kvaliteta i logistici, nabavkama i IT podršci. Pored navedenih radnih mesta, prioritet u zapošljavanju  usmeri će se na direktne radne pozicije u proizvodnji, industrijskom inženjerstvu kao i za potrebe skladištenja i održavanja. Zumtobel Grupa je globalno prepoznata kao odgovoran poslodavac. Takav pristup uključuje aspekte kao što su adekvatna primanja, mogućnosti napredovanja u karijeri i profesionalnog razvoja. Pored toga, kompanija nudi svojim zaposlenima mogućnost da se razviju do svog punog potencijala i ostvare najbolje rezultate u radu u atmosferi otvorenosti, iskrenosti i poštovanja. Nova lokacija u Nišu, koja će biti završena na kraju leta, predstavlja značajan dodatak globalnoj poslovnoj i proizvodnoj mreži i važan novi korak Grupe.

Zumtobel Grupa je međunarodna grupacija i vodeća kompanija u oblasti inovativnih rešenja osvetljenja, komponenti i pratećih usluga. Sa brendovima Thorn, Tridonic i Zumtobel te acdc i ThornEco, kao i "servisima Zumtobel Grupe"
-Zumtobel Group Services (ZGS), grupacija svojim klijentima širom sveta nudi veliki spektar proizvoda i usluga. Grupa temelji svoj razvoj i inovacije kao i pogled na nova polja poslovanja na velikom znanju o uticaju osvetljenja na ljude, stečenom tokom niza decenija. U oblasti osvet ljenja, Grupa je evropski lider sa brendovima Thorn, Zumtobel i acdc. TornEco brendom snabdevamo veleprodajni sektor sa prilagođenom ponudom i proizvodima.

Kroz brend Tridonic za proizvodnju pratećih komponenti u osvetljenju, grupacija ima vodeću ulogu širom sveta u
proizvodnji hardvera i softvera za sisteme osvetljenja (LED izvori svetla i LED drajveri, senzori i upravljanje osvetljenjem). Brend "servisi Zumtobel Grupe" -

Zumtobel Group Services (ZGS) obuhvata širok spektar usluga, uključujući konsultacije o pametnim sistemima osvetljenja i sistemima za urgetno osvetljenje, ugovore u oblasti  osvetljenja, dizajnerske usluge i projektni menadžment rešenja osvetljenja po sistemu „ključ u ruke“, kao i nove usluge zasnovane na bazama podataka koje obezbeđuju integraciju zgrada i opštinskih područja preko instalacije osvetljenja. Grupa se nalazi na Bečkoj berzi (ATKS), a na dan (30. aprila 2017.) kompanija je imala 6.562 radnika.

U poslovnoj 2016./2017. godini grupacija je ostvarila prihode od 1.303,9 miliona evra. Zumtobel Grupa se nalazi u Dornbirnu u regionu Vorarlberg (Forarlberg) u Austriji.
.


    

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar