15 godina od zločina u Goraždevcu

|   Info
Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12).

 

Danas se navršava 15 godina od zločina u Goraždevcu, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na srpsku decu dok su se kupala na Bistrici i tom prilikom ubile Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12). U tom nerasvetljenom zločinu, jednom od četiri najveća počinjena nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo, teško su ranjeni Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13). Godišnjica zločina biće obeležena u Beogradu i Goraždevcu.

Euleks je usled nedostatka dokaza 2001. godine obustavio istragu tokom koje je policija saslušala 75 svedoka i pretresla 100 kuća. Napadači na srpsku decu koja su se kupala 500 metara od centra sela nikada nisu kažnjeni uprkos obećanju tadašnjeg šefa UNMIK policije da će"prevrnuti svaki komad zemlje kako bi našao ubice".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar