Bez dogovora sindikata prosvete i ministarstva

|   Info
Predstavnici četiri reprezentativna sindikata u prosveti na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva nisu postigli konačan dogovor o platnim razredima. Najavljuju da će naredne srede, 19. septembra, nastaviti štrajk skraćenjem časova na 30 minuta.

 

Izvor: Tanjug

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da će se pregovori nastaviti i da će naredni sastanak sa nadležnima biti održan u utorak, 18. septembra.

Janković je podsetila da su časovi bili skraćeni 3. i 9. septembra, a da će od 24. septembra razmatrati radikalizaciju štrajka, ali da o obliku i modelu štrajka ne može sada da se izjasni.

Njihov zahtev je da svi zaposleni u prosveti, sa sedmim stepenom obrazovanja budu u devetoj grupi, u prvom platnom razredu i da kroz tu grupu napreduju.

Kako je rekla Janković, prosvetari ovog puta ne traže novac, već poziciju, u okviru svih onih koji su obuhvaćeni Zakonom o zaposlenima u javnim službama, gde su pored prosvete i zdravstvo, nauka, turizam, sportske i socijalne organizacije.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar