BIA važna u očuvanju mira

|   Info
Vaš angažman je veoma važan, jer što vi više znate to su nam mogućnosti za očuvanje mira i stabilnosti veće, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA).
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Vučić je izjavio da Srbija nema veći interes od očuvanja slobode i napomenuo da je danas najveći bezbednosni izazov za zemlju Kosovo i Metohija.

Na tom delu teritorije, rekao je on, suočavamo se sa činjenicom da su pojedini proglasili nezavisnost, uz stalne, dodatne, bezbednosne rizike po opstanak srpskog naroda.

Uz značajno učešće stranog faktora, Srbija se dovodi u poziciju da nema šta da traži ili da bilo šta ima na Kosovu i Metohiji, rekao je Vučić.

Važno je, ukazao je Vučić, da se ojača pozicija Srbije jer znamo šta je interes naroda.

On je odbacio navode da se radi o velikosrpskim idejama, objašnjavajući da je cilj da narod "bude svoj na svom".

Vučić je dodao da je zadovoljan radom pripadnika BIA, "jer oni brinu o svojoj državi, ne kukaju na nju, već gledaju kako da joj pomognu".

Vučić je rekao da je veliki značaj BIA u sistemu bezbednosti Srbije, navodeći da su barem tri ministra koja bi želela budu deo Agencije.

Objašnjavajući šta razlikuje pripadnike BIA od ostalih sektora, Vučić je naglasio da svi ostali imaju pravo na subotu, nedelju, štrajk i proteste kojima zahtevaju bolje uslove.

Uloga BIA je važna jer ukazujete na opasnosti i nama dajete mogućnost da na vreme delujemo u politici, diplomatiji i probleme rešavamo za stolom, predočio je Vučić.

Nastavićemo politiku pomirenja u regionu, intenziviraćemo međnarodnu saradnju, rekao je Vučić i pozvao pripadnike BIA da u svom radu, iako državu stavljaju ispred svega, poštuju ljudska prava.

Nastaviće se, najavio je on, borba protiv svih vidova terorizma, ekstremizma, borba protiv kriminala i korupcije.

Vučić je rekao da je zadovoljan da čuje da se osavremenjuje rad Agencije, da se kupuje i dobija nova oprema, a da će se raditi da prosečna plata od 92.000 dinara u Agenciji u januaru premaši 100.000 dinara.

Vučić je ponovio da se očekuje već za mesec dana početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, posle čega će uslediti Kragujevac i Kraljevo, a onda i Novi Sad, Beograd i Sremska Mitrovica.

Do pre nekoliko godina neko kao da nam je namerno razarao Agenciju, pa nismo imali odeljenja u Vršcu i Prokuplju, rekao je Vučić koji je pozvao rukovodstvo BIA da uspostavi odeljenja u mestima koja su od strateškog i nacionalnog značaja.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar