Gašić: Očuvati mir i stabilnost

|   Info
Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripadnici te agencije učinili sve da očuvaju mir i stabilnost u regionu, a pre svega da zaštite interese naroda i države.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Pravda, sloboda i nezavisnost za nas su vrednosti koje štitimo i nikada i nikom nećemo dozvoliti da nam ih oduzme, rekao je Gašić na obeležavanju Dana BIA.

On je ocenio da globalni akteri u aktuelnom trenutku traže novu ravnotežu u suprotstavljenim interesima, što se posebno odražava na "naš uvek uzavreo region".

Gašić je podsetio da se BIA intezivnom saradnjom sa drugim državnim organima suprotstavila terorizmu i separatizmu, ilegalnim migracijama, prikrivenom delovanju stranog faktora i organizovanom kriminalu i korupciji.

Radili smo na jačanju veza i odnosu poverenja sa partnerskim službama,  čime smo učvstili ugled naše agencije u inostranstvu, rekao je Gašić.

On je ocenio da za savremene bezbednosne pretnje nema granica i da je cilj bio da se kroz stalnu saradnju unaprede načini na koje će moći da se predvidi, preventivno deluje i suprotstavi tim pretnjama.

Gašić je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je ličnim angažovanjem dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta BIA.

Gašić je najavio da će se u narednom periodu unaprediti tehnički resursi BIA kako bi se dostuigao nivo najvećih svetskih službi, podsećajući da je izmenama Zakona o BIA otvoren put zapošljavanju mladog i obrazovanog kadra, koji je budućnost te kuće.

Foto: FoNet