Brnabić: Otvaramo radna mesta da podignemo Kulu na noge

|   Info
Predsednica Vlade republike Srbije, Ana Brnabić boravila je danas u opštini Kula gde je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i menadžmentom fabrike "Euro-in" obišla novootvorene pogone za proizvodnju gornjih delova obuće. ...
Foto: Fonet


Izvor: RTV

"Otvaramo novu stranicu prosperiteta opštine Kula", poručila je danas premijerka Ana Brnabić na otvaranju pogona fabrike gornjih delova obuće "Euroin" koja bi do kraja godine trebalo da uposli dve stotine, a do 2021. ukupno šest stotina radnika.

 "Drago mi je što vidim da se polako puni industrijska zona u Kuli i da polako otvaramo nova radna mesta, podižemo Kulu na noge. To je težak posao i ja moram da kažem da se Vlada republike Srbije zajedno, u jednom timu sa predsednikom republike, borimo svaki dan za svako radno mesto. Nama je najvažniji zadatak da građani republike Srbije svuda bolje žive", kaže premijerka.

Predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić podsetio je da posle propasti privrede tokom devedesetih Kula i dalje ima tri i po hiljade nezaposlenih : "Prethodna tri meseca su definitivno novi početak za sve građane naše opštine. Podsetiću Vas sve da smo u avgustu mesecu otovrili prvi pogon u industijskoj zoni u Kuli, kompaniju "Seveplant" koja, što na određeno, što na neodređeno, zapošljava oko 150 ljudi. Pre dvadesetak dana imali smo čast da našu opštinu poseti predsednik države gospodin Aleksandar Vučić i da zajedno sa nama otvori pogon "Kalcedonia", tj. "Fiorano" u našoj opštini gde već tenutno radi oko 150 ljudi, a do kraja godine ili do početka januara trebalo da se zaposli oko 300."

Tokom radne posete, premijerka Ana Brnabić najavila je za početak sledeće godine izgradnju fabrike auto-delova nemačke kompanije "Vicenman" koja bi u industrijskoj zoni trebalo da uposli još 350 radnika.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar