Cela Grčka na nogama: Traže se nestale bliznakinje

|   Info
Iza snimaka katastrofalnih požara u predgrađima Atine kriju se potresne priče preživelih. Jedna od njih je i očajnička potraga jednog oca za bliznakinjama.
Foto: Screenshot/Youtube

 

Izvor: Večernje Novosti, b92

Reč je o devetogodišnjakinjama Sofiji i Vasiliki, koje su nestale kada je vatra došla do njih, a njihov otac veruje da ih je video na jednom snimku. Iako je snimak nejasan, jer je napravljen noću u luci Rafina na jednom brodu, to je za njihovog oca poslednja slamka nade, pišu "Večernje novosti".

Prema pisanju tog lista, devojčice su se sa ostalima dale u panični beg kada su prvi jezičci vatrene stihije zahvatile imanje bake i deke u Mati gde su bile. Od tada im se gubi svaki trag, do trenutka kada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vide devojčice na nekom brodu koje bi mogle da budu Vasiliki i Sofija, ali policijski stručnjaci tvrde da nema pouzdanih podataka da to i potvrde.

S druge strane, otac devojčica, Janis Filipopulos, sa punom sigurnošću tvrdi da su na snimku, iako vidljivost nije najbolja jer je sniman noću, njegova deca.

Među spasenima i hospitalizovanima nema bliznakinja, obalska straža ih nije evidentirala kao evakuisane, nema ih ni među nastradalima.

Kapetan broda misli da su devojčice na brodu bile starije, a gotovo je siguran da su bile u pratnji porodice i ljudi koji su znali njihov identitet.

Sličnu verziju su izneli i još neki očevici događaja u luci Rafina kada su pristizali unezvereni ljudi. Dve devojčice koje su se držale za ruke su viđene, ali niko ne može da bude siguran da su u pitanju bliznakinje.

Potraga traje, a Grčka grozničavo očekuje vesti oko bliznakinja, pišu "Novosti".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar