Grčka: 74 mrtva, žrtvama psihološka pomoć

|   Info
Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama Atine, u automobilima, kućama, a prema poslednjim informacijama, stradala najmanje 74 čoveka.

Izvor: Tanjug, B92

Grčki zvaničnici su saopštili i da je u vatrenoj stihiji povređeno najmanje 187 osoba, a među njima je 23 deteta. Broj nestalih je i dalje nejasan.

Predsednik Helenskog centra za prevenciju i kontrolu oboljenja Teofilos Rozenberg rekao je da će žrtvama požara u Grčkoj biti pružena psihološka pomoć.

Atinu su, da podsetimo, juče pogodili stravični požari. Premijer Grčke Aleksis Cipras proglasio je trodnevnu žalost.

Prema najnovjim informacijama koje se pojavljuju gotovo svakih par minuta, bilans stradalih u stravičnim požarima u Grčkoj popeo se na 74, vatrogasci su našli novu grupu stradalih. Samo u dvorištu jedne vile u Mati kod Atine nađeno 26 tela. Među više od 100 povređenih je dosta dece, prenose svi svetski mediji.

Mnoge žrtve pronađene su u oblasti između Rafine i Nea Makrija, posebno u selu Mati, 29 kilometara istočno od Atine, gde su bile zarobljene u požaru koji je zahvatio njihove kuće i automobile kojima su pokušali da pobegnu od plamena.

Mediji javljaju da je desetoro ljudi, najverovatnije turista iz Danske, nestalo pošto što su bežeći od požara, uskočili u čamac i uputili se u nepoznatom pravcu. Za njima tragaju spasioci iz brodova, ali i iz helikoptera.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar