Hapšenje u GR: Četvorica osumnjičena za podmetanje požara

|   Info
Grčka policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih za podmetanje jednog od požara u predgrađima Atine.

Izvor: Tanjug

U požarima je tokom protekla dva dana život izgubilo 80 osoba, među kojima su i dece, dok je više od 180 povređeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali.

Kako prenose grčki mediji, četvorica uhapšenih su starosti između 22 i 26 godina, a privedeni su dok su se skrivali u jednoj od napuštenih kuća.

Uzroci više požara u nasiljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni.

Utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji.

Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno.

Prema poslednim informacijama, u požarima na Atici stradalo je 80 ljudi, ali se još uvek registruju imena nestalih.

Portparol Grčke vatrogasne brigade, Stavrula Malari, izjavila je da se potraga za nestalima nastavlja u potpuno spaljenim naselima Vusja, Mati i Rafina.

Grčki centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da su na teren upućeni njihovi psiholozi pri vatrogasnoj službi koji bi građanima, koji su pretrpeli materijalnu štetu ili u požaru izgubili članove porodice, pomogli savetima.

Na teren se, kako se navodi, spremaju i specijalne mobilne jedinice epidemiologa, doktora i medicinskih sestara koji će biti zaduženi za zaštitu javnog zdravlja, preneo je grčki portal In.

Inače, grčka vlada je juče proglasila trodnevnu žalost u celoj zemlji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar