Dijalog u skladu sa rezolucijom

|   Info
Rusija poziva Beograd i Prištinu na dijalog u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti 1244 i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju, izjavio je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet, Sputnik

Uznemireni smo težnjom da se otvori još jedan kanal konfrontacije u Evropi, ovog puta na Balkanu. Države u regionu uporno uvlače u NATO, rekao je Lavrov obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je istakao da lideri Evrope i Amerike agituju za stupanje balkanskih zemalja u Severnoatlantsku alijansu, ponavljajući mantre o nedopustivosti mešanja u njihove unutrašnje stvari,

Lavrov je podsetio da se na Kosovu međunarodno vojno prisustvo, koje je odobrio Savet bezbednosti UN, transformiše u američku bazu, preneo je Sputnik.

Stvaraju se kosovske oružane snage, a sporazum Beograda i Prištine, postignut uz posredstvo Evropske unije, se ne ispunjava. Rusija poziva strane na dijalog u skladu sa principima rezolucije 1244 i podržaće rešenje koje će biti prihvatljivo za Srbiju, kazao je Lavrov.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar